ŐRÜLT DIÉTÁK, avagy miket NE próbálj ki

Tudjuk, hogy vannak olyanok, akik kicsit túlzásba viszik a diétát és kicsit félresiklanak. De sosem gondoltuk volna, hogy vannak ilyen elvetemült emberek is, akik bármire képesek a tökéletes alak érdekében. Ezeket SOSE próbáljuk ki, nincs értelmük! Maradjunk az egészséges módszereknél. 

1. Csak víz

Ez most komoly? Csak VÍZ? Ki bírja ki napokig azt, hogy nem eszik, csak vizet iszik? Még csak nem is egészséges, de ezek szerint tényleg vannak, akik képesek napokig vagy akár huzamosabb ideig csak vizet inni. Bár én ezt nem teljesen hiszem el, ugyanis enni muszáj, nem sokáig bírnánk anélkül ennyi ideig. Ráadásul, ha napokig nem eszünk, annyira kiéhezik a szervezetünk, hogy aztán minden tápanyagot, amit magunkhoz veszünk, az azonnal felszívódik és vissza is jön az a néhány kiló. Tehát én ennek nem látom értelmét, inkább együnk, csak megfelelően.

viz.jpg

 

2. Atkins-féle diéta

Ennek a diéta alapján tilos a szervezetünkbe bevinni szénhidrátot. Ez nem előnyös, főleg azok számára, akik edzenek, ugyanis rengeteg erőt ebből nyerünk ilyenkor. Fehérjéből és zsírokból bármennyit lehet enni, ami megint nem jó, attól is el lehet hízni nagy mennyiségben. Inkább az aranyközéputat kellene megtalálni, és mindenből a megfelelő mennyiséget enni, és akkor biztos a sikerünk. Válasszuk inkább a teljes kiőrlésű változatokat, de semmiképpen se vonjuk meg magunktól. 

szenh.jpg

 

3. Citromos víz

Nos, ez nem feltétlen minden szempontból olyan rossz, de nem mindegy hogyan isszuk ezt. Arra esküszik rengeteg híresség, hogy reggel forró citromos vízzel indítani a napot a legjobb, ugyanis beindítja az emésztést. Hát alapból nem tesz jót a gyomorsavnak, na de még ráadásul éhgyomorra is? Persze van rengeteg jó hatása és vitaminban gazdag, de nem biztos, hogy a legjobb. Ahogy utánajártam még a fogakat is nagy mértékben roncsolja, főleg a forrón isszuk. Bár a forróságával még az is baj, hogy az értékes anyagok eltűnnek belőle, ezért én inkább azt mondom, hogy néha egy kis citromos vizet igyunk szoba hőmérsékletű vízben, ha annyira szeretnénk ezt fogyasztani. A fogunk megvédése érdekében, pedig lehet szívószálat használni hozzá. 

citromos.jpg

 

4. Hashajtók

Az egyik legrosszabb az, ha már ilyen készítményekhez fordul valaki. Nem elég, hogy túlment egy határon, de még ezzel is rásegít. Teljesen tönkreteszik ezzel a saját testét, csak rossz származik ebből. Nem is fogsz tőle nagyon lefogyni, és még az éhségérzeted is gyorsan visszajön tőle. Szóval ennek igazából semmi értelme sincs. Ilyet sose próbáljunk ki, gyógyszeretekkel nem szabad ezt megcsinálni!

gyogyszer.jpg

 

5. Bébiétel diéta

Őszintén szólva, én nem bírnám ezeket enni. Még az állaguk sem tetszik, valamiért nem szeretem az ilyet. Sokan szeretik ezeket enni, biztosan szerethetik, nem tudom. :D Ebben szerintem nincs megfelelő mennyiségű tápanyag/tápérték, de hát végül is ezért nem a felnőtteknek, hanem a babáknak van kitalálva. Ha valaki esetleg uzsonnára ezt eszi, mert annyira szereti, hát legyen. De azért ezek mellé kell enni normális ételeket is. 

bebietel.jpeg

6. Zöldség vagy gyümölcs diéta

Ilyet véleményem szerint már többet hallottunk, de sajnos ez sem egy egészséges módszer. Nagyon kiéhezhet a szervezetünk, főleg akkor, ha ezeket nem változatosan esszük. Rengeteg tápanyag fog hiányozni a testünkből, az energiánk is odalesz. Az más, ha valaki nyers vegán, mert akkor ő megfelelő kalóriát visz be, és tudja mit hogyan kell. Bár szerintem egy őrült diétázó, nem feltétlen szeretné bevinni a megfelelő mennyiséget, tehát ezek nem lesznek számára sajnos elegek. 

zoldseg.jpg 

 

Címkék: tippek, bejegyzes