Miért ne?

MIÉRT NE?

why_not.jpg

Miért ne tennék azért, hogy egy jobb ember legyek? Miért ne válhatnék azzá, akivé szeretnék? Miért ne lehetnék boldog? Miért ne tenném azt, amit kell? Miért ne lehetnék ennél jobb? Miért ne fejleszthetném magamat? Miért ne szeretnék más lenni? 

Ezernyi kérdést tehetnék még fel ezzel a kérdéssel. Sokféleképpen lehet megfogalmazni, de mindben van egy közös pont. A "Miért ne?".

Erre a kérdésre mindenkinek magában kell keresnie a választ. Őszintén kell magunknak feltenni ezt a kérdést, hiszen csak úgy működik. 

Meglepő válaszok is születhetnek ilyenkor, ráébreszt bennünket valamire. Valamire, ami mélyen ott bujkált bennünk, de mi ezt mindig figyelmen kívül hagyjuk. Ha tényleg őszintén tettük fel a kérdést, akkor sokszor nem kapunk megfelelő választ vagy egy olyan választ kapunk, amit sok mindenki figyelmen kívül hagy.

Például, vegyük azt a kérdést, hogy "Miért ne tehetnék azért, hogy egy jobb ember legyek?".

Régen is elkezdtem lehet volna sorolni a dolgokat, okokat, de ma már azzal kell szembenéznem, hogy nem érkezik megfelelő indok erre. Nem tudok nyomós indokot, kifogást találni arra, hogy miért ne tennék ezért. 

Rá kellett jönnöm, hogy mindig csak a kifogásokat kerestem. Nincs olyan indok, arra, hogy ne tegyünk ezért semmit. Ha valaki tud mondani, az mindig csak kifogás. Elnyomja magában ezt az érzést, ő is tudja legbelül, ha nem is ismeri el akár magának is, hogy ez mind csak hazugság. 

Sajnos könnyebb elkerülni a valóságot, könnyebb azt mondani, hogy nincs időm rá, fáradt vagyok, hosszú napom volt. Mindig a könnyebbik utat választjuk, de annak mi értelme van? Ha valamit szeretnénk elérni, akkor bizony sajnos, nem sajnos a nehezebbik utat kell választanunk, és szembe kell nézni magunkkal. Nem hazudhatsz magadnak. Ha önmagadnak nem mondasz igazat, akkor mástól hogy várhatnád el, hogy őszinte legyen veled?

Igenis tegyük fel magunknak ezeket a kérdéseket, ha éppen nem tudjuk eldönteni mit szeretnénk, vagy egy kis löketre van szükségünk ahhoz, hogy belekezdjünk valamibe. 

Szinte minden szituációban beválik ez, tanulásnál, sportnál vagy egy hobbinál is akár feltehetjük ezeket a kérdéseket. Sokat segít nagyon, mivel ha a válaszban őszinték vagyunk, akkor nem tudunk kifogást találni, így egyszerűbben veszed rá magad. 

És azért is fontos ezt betartani, mert ezzel te tiszteled is önmagad. Tiszteled azért, mert nem csapod be saját magadat. Tisztelni kell annyira, hogy ne nézzük le és hazudjunk össze vissza. Becsüljük meg magunkat, mert ha mi nem fogjuk, akkor ki fogja? Nagyon fontos, hogy először önmagaddal legyél rendben. Nem engedheted ezeket a hazugságokat meg az életedben.

Amint ezeket felismerted, és javítani és fogsz rajtuk, egyből könnyebb lesz és egy lépéssel máris előrébb vagy a célodhoz. Valakinek nem tűnhet ez nagy lépésnek, de igenis az. Sőt, enélkül nem csinálhatunk semmit sem. Végtére is önmagunk bizalma és tisztelete nélkül, hogy valósíthatnánk meg az álmainkat, céljainkat? Sokkal nagyobb biztonságot ad az, ha megbízhatunk és számíthatunk is magunkban. 

Remélem, mindenkinek sikerül szembe néznie saját magával, és őszintén válaszolni ezekre a kérdésekre. Nagy előrelépés lesz az életedben, és hihetetlenül büszke is lehetsz majd magadra, hisz olyan dolgot tettél, amire nem sokan képesek!:) 

Címkék: bejegyzes