Életmód

Szerintem fontos beszélni az életmódról, sőt az egyik legfontosabb téma, ami szóba jöhet egy nagyobb váltásnál. Hisz ilyenkor magát az életmódunkat kell megváltoztatni. De nem is olyan könnyű ám ez, mint aminek hangozhat. Vajon melyik a megfelelő döntés egy ilyen helyzetben? 

Mindenhonnan hallhatjuk, hogy nekünk mi a jó. Érdekes módon mindenki tudja, hogy NEKÜNK mi a jó. Elmondják, hogy milyen életet élj, és a mi vezet bombabiztosan egy boldog élethez. Én ebben viszont nem annyira hiszek. 

Gondoljunk bele! Ezek az emberek azt mondják/traktálják belénk, amiben ők hisznek. A vegánok azt mondják, légy te is az, neked az a legjobb. De aki paleozik, erősíteni jár, vegetáriánus vagy akár egy vallás híve, mind a saját életmódjukat próbálják meg rád beszélni. Ez nem feltétlen baj, nem erről van szó. Viszont attól, hogy ő, akinek bevált ez a dolog, nem feltétlen fog neked is. Érdeklődj ezek után, keress utána, de ne engedd magad olyanra rávenni, amit csak azért teszel, mert neked azt mondták, hogy az a legjobb. Attól még neked nem lesz jobb.

Egy olyan életmódot kell kialakítani, ami számodra az ideális. Nem kell senki mást követni, a saját tapasztalataid és elképzeléseid szerint élj, hiszen úgy biztos a siker. 

Tapasztald ki, hogy neked mi válik be, és mi nem kényszer. De ne feledjük ezek mellett sem, hogy az egészséges életvitel az fontos. Ha nem tudsz megválni a csokitól, és jelenleg minden nap eszel egyet, akkor nem kell hirtelen a nullára csökkenteni a bevitelt. Először akkor mondjuk 2-3 naponta egyél már csak. Lehet így lassabb lesz a váltás, de sokkal biztosabb és könnyebb. 

Ha éppen ezt a fogyás érdekében tesszük, akkor se feledkezzünk meg a fokozatosságról. Nem szabad hirtelen mindennel leállni, főleg nem fiatalon. Nem is vezet tartós eredményhez és még csak jobban sem fogod érezni magad. Ezért nem szeretem a fogyókúra szót, inkább az életmódváltás a megfelelő, vagyis lenne a megfelelő erre. Ha egy pl. egy 3 hónapos fogyókúrába kezdünk az nem sokat ér. Sok mindent hirtelen elvonsz magadtól, éhezel és ezek után, csak mind vissza fog jönni, hiszen végre eheted, hiszen te lefogytál. De ez nem fog megmaradni. Ezért jobb az életmódváltás. Ez nem időre megy, nem kell sietni sem vele, viszont ha jó, akkor örökre szól.

Ha sikerül váltani, onnantól kezdve minden könnyebb. Nem csak ez táplálkozásra értem, hanem több dologra gondolok. A legfontosabb, hogy boldognak érzed majd magad, és sokkal energikusabb/fittebb leszel. A te döntésed, hogy te milyen életmódot választasz, hiszen úgy a legkönnyebb ezt elérni. 

És egyértelműen ezeknek eléréséhez, ezek alapján nem csak az étkezést kell változtatni. Keress minél több olyan dolgot, amitől te jól érzed magad. Ez tényleg lehet bármi a világon. A lényeg az, hogy szeresd. Lehet olvasás, rajzolás, festés, sport.

Ezeket próbáld meg fokozatosan beépíteni az életedbe, és ezek az apró dolgok fogják meghozni a változást az életedben.

És a legfontosabb, hogy tudd, képes vagy rá! ÉN tudom, hogy te is képes vagy rá! El kell hinned magadról, máshogy nem megy. Nagyon fontos hinni önmagadban, ez az alapja mindennek. Ha ÉN elhiszem, hogy képes vagy rá, akkor TE is hidd el. Nem véletlen mondom, hogy hiszek benned. Meggyőződésem van erről. Nézz bele a tükörbe, és mondd ki, hogy MEG BÍROM CSINÁLNI....és tényleg menni fog!

helahty.jpg

Címkék: bejegyzes