TÉRJ ÉSZHEZ!

Fogd végre fel, hogy senki nem fog helyetted megcsinálni semmit. 
Vedd észre, hogy neked kell változtatnod, senki nem fogja szebbé az életedet. Nem lesz soha jobb, ha te nem teszel valamit. 

Nem fog senkit sem érdekelni, nem is tudnak majd segíteni, ha téged nem érdekel. Sőt, el sem várhatod így, hogy segítsenek. 
Feleslegesen várakozol mindig, hogy majd jobb lesz ez. NEM! Nem lesz jobb..
Hiába várod a megfelelő alkalmat, mert sosem jön el. Nincs megfelelő alkalom, most kell elkezdeni. Ráadásul azt sem tudod, milyen lehet ez a tökéletes alkalom, de azért várod. A nagy semmit és eközben a lehetőségek csak úgy elúsznak melletted. 

Nem fog helyetted senki tanulni, dolgozni, küzdeni...élni.
Csak magadra számíthatsz, várhatod azt a személyt is, aki majd elhozza a boldogságot az életedbe...de nem fogja teljesen. Lehet pár hónapig, évig jobban leszel. De mi lesz akkor ha vége? Mit teszel akkor? Újra visszatérsz a mélybe? 
Persze, az egyik legjobb dolog, ha valaki ott van melletted, de ne hozzá kösd teljesen a boldogságodat. Nélküle is tudj boldog lenni más miatt. Egyedül is boldogulnod kell, nem támaszkodhatsz mindig másra, mert mi lesz éppen, ha nincs más?

Ha most nem kezded el, akkor 1 év múlva is pont itt fogsz tartani. Sőt évek múlva, akár örökre itt fogsz tartani. Merned kell lépni, mert nem fognak helyetted. 

Észre kell venned, hogy csak te vagy, senki sem fogja ugyanazokat átélni mint te, akkor sem ha a mindennapokban együtt vagytok. Ő is teljesen más, ahogy te is. Lehet ugyanabban a házban éltek, de akkor is már ő teljesen máshogy látja a világot, mint te. Gondolj bele akkor abba, hogy az a sok idegen, mennyivel másképpen gondolkozik. 
Ébredés után, mást reggeliztek, más a rutinotok, különböző helyre mentek dolgozni, teljesen más neki egy napja. Más szemszögből látja még így is. Tehát, nincs még egy ugyanolyan ember, mint te. Ezért kell magad boldogulnod, lehet ott van valaki melletted, de az nem old meg mindent. 

Ezek a tények lehet ijesztőek, de muszáj ezekkel szembe néznünk, akkor is ha nehéz. Neked kell tenned érte, neked kell csinálnod. Ne csak úgy éldegélj, hanem igenis élj! Szeress, nevess, tanulj, tapasztalj, utazz. Nem fog elindulni senki, ha te sem mész. 

Mutasd meg a környezetednek, hogy milyen is vagy te valójában. Ha látják rajtad a változást, másképpen fognak rád nézni, akár ők miattad fogják elkezdeni. Egy láncot indíthatsz be, ami igazán nagy siker lehet. 

Merj belevágni és ne hagyd magad!

gondol.jpg