HOGYAN MARADJ MOTIVÁLT? (5+1)

Sokszor felmerül az a probléma, hogy belekezdünk valamibe óriási erővel, de akár pár nap után el is tűnik ez a nagy lelkesedés. Hogyan maradjunk motiváltak? Egyszerűen! Elhoztam néhány egyszerű praktikát nektek, amivel tartós eredményeket tudtok elérni!

made.jpg

1. Példakép

Ha éppen életmódváltásba, sportolásba, tanulásba vagy bármibe is fogsz bele, akkor érdemes egy olyan személyt kiválasztanunk magunknak, akire ilyen téren felnézünk. 
Rengeteg erőt tud adni, ha a példaképünket látjuk magunk előtt, megismerkedni az ő szokásaival. Mindig emlékeztetni fog arra minket, hogy mit szeretnénk csinálni/elérni. 
Minél többet tudj meg róla, hogyan válhatsz te is olyanná, mint ő. Tudd meg a szokásait, és figyeld meg azt, hogy te miért rá nézel fel, miért különleges ő a számodra. 
Ha ezek megvannak, akkor biztosan sok erőt tud átadni számodra!

2. Célok kitűzése

Kell lenni egy célnak, amit elszeretnénk érni. Lássak magunk előtt ezeket, hogy véletlenül se feledjük el azt,, hogy miért kezdtük el. Nyomtasd ki képen, írd/rajzold le, tedd olyan helyre, ahol láthatod napi 24 órában. 
Emlékeztetni fog téged arra, hogy keményen kell küzdened és ki kell tartanod az álmaidért/céljaidért! 

3. Érvek/ellenérvek

ervek.jpgGyűjtsd össze azokat az érveket, hogy miért kell folytatnod, és tedd mellé azokat is, hogy miért hagynád abba. Akinek igazán fontos az álma, valószínűleg több olyan okot fog találni, ami a célja mellett fog állni. Itt is tisztán látod majd, hogy mi is hajt téged valójában, miért is csinálod. Mérlegelni tudod magadban a dolgokat, igazán hasznos lehet sokatok számára, aki nem biztos annyira magában. 

4. Zene/idézet/könyv stb.

Biztosan van egy hozzád közelálló zene, mondat, idézet, ami nagy szerepet tölt be az életedben. Írd le a szöveget és tűzd ki a faladra! Ha zene, akkor pedig hallgasd meg minden nap! Hozza ki belőled állandóan azt az érzést, amiért elkezdted, így mintha mindennap új erőre kapnál, segít a hangulatodon. Felülmúlhatatlan a kedvenc dallamodat meghallani, vagy esetleg a kedvenc soraidat olvasgatni újra meg újra! Személy szerint én minden egyes hallgatásnál újra szerelmes leszek a zenébe és dupla annyi erőm lesz folytatni! :) 

5. Társaság

Vedd körbe magad olyanokkal, akik biztatnak téged! Figyelmeztessenek arra, ha rossz útra tévednél, mondják a szemedbe az igazságot! Sokszor képesek vagyunk magunk elől menekülni, de ilyenkor jönnek képbe a barátaink, szeretett családtagjaink, akik észhez térítenek minket. Nehéz az igazságot hallani, de jobb, mintha egy hazugságban élnénk, azzal nem fejlődnénk sehova, csak a problémákat szeretnénk eltüntetni ezzel.

zene.jpg

6. Jövő

Gondolj a jövőre! Mit szeretnél csinálni 5-10 év múlva?
Mindig olyan dolgokat csinálj, ami közelebb visz a jövődhöz. Ha most nem kezded el építeni, akkor sosem lesz olyan, mint amire mindig is vágytál. Lásd magad előtt a jövőbeli énedet, képzeld el magad. Ne feledjük soha: azzá válunk, amire a legtöbbet gondolunk!
Engem ez a mondat motivált életem során egyik legjobban, azóta tényleg így teszek. Mindig arra gondolok, ami szeretnék lenni, látom magam előtt a jövőt. Hosszú az út tudom, de el kell indulni rajta, másképp nem érkezel meg. 

jovo.jpg