Idézet 1

"Félsz, a jövődtől, de el kell engedned ezt a negatív gondolatot, új dolgok várnak rád, méghozzá jó dolgok, úgyhogy próbálj meg előrenézni."

Úgy gondolom mindenkire mondható, hogy fél a jövőjétől. De ez egy természetes dolog. Emberek vagyunk, bennünk van az, hogy félünk az ismeretlentől, az újtól és a változásoktól. 

A jövőről igazából nem sok mindent tudok mondani, hiszen még nem történt meg. Viszont azt tudom, hogy tudjuk befolyásolni azt, ami történni fog velünk.

A jövőnk attól függ, amit most teszünk. Ha most nem tanulsz, akkor ne számíts jó jegyekre, eredményekre. Ha a kezdesz el most egészségesen élni, akkor ne várd el, hogy változást látsz a testeden vagy esetleg a fejedben. Ha nem gondolkodsz most pozitívan, ne várj boldogságot a jövődben. Ha nem kezdesz el az álmaidért dolgozni most, ne várd el, hogy valóra váljanak.

Mindig a MOST-on van a hangsúly. Most kell tenni azért, hogy a jövőben jobb, boldogabb és sikeresebb légy. Ennél jobb időpont nincs. Most kell megírni a házidat, amit annyira utálsz, hogy holnap, a jövőben akár kapj érte egy jó jegyet. A holnapi nap már késő lenne rá. És ezzel egy újabb elszalasztott lehetőség a jobb út felé.  

Ha ezeket az apró dolgokat betartod, és figyelembe veszed a MOST szócskát, akkor már kevesebb okod van az aggodalomra, hiszen te magad irányítod ezáltal a jövődet. Most kell tenned azért, hogy az a bizonyos félelmetes jövő ne is legyen annyira az.

A másik nagyon fontos szó, a türelem. Ne legyél türelmetlen, minden a maga idejében fog érkezni. Ha belefogsz egy olyan dologba amihez idő kell, akkor ne várd el, hogy holnap az már úgy is legyen, ahogyan elképzelted. Ez egy hosszú folyamat része. Nem lehetsz egy nap után jó matekos, mert te egyszer készültél rá. Ez mind azon múlik, hogy te kitartóan csinálod egyre többet és többet. De például így van a boldogsággal/életmóddal is. Elhatározod, hogy te neked holnaptól tökéletes és boldog életed lesz, nem érhet semmi rossz. Sajnos azt kell mondjam, hogy ez nem ilyen egyszerű. Természetesen lehet ilyen életed, de nem egyik napról a másikra. Itt is türelem kell.

Az sokat segíthet még egy félelemeid / aggodalmaid legyőzéséhez, ha elképzeled magad elé amit szeretnél majd. Akár egy olyan munkát, szakmát vagy jó dolgozat jegyet, amit te elszeretnél érni. Lebegjen a szemed előtt a cél. Nem tudhatsz mindent egy jövőről, de például elképzeled és érzed, hogy biológiából jó jegyed lesz, akkor már kijelentheted, hogy neked jó jegyed lesz biológiából. Hiszen már annyira látod magad előtt, szinte már érzed, hogy milyen lesz megkapni és ha tanulsz is rá, akkor ezek a gondolatok, tettek a valósággá válnak. Egyszerűen nem engeded, hogy máshogy történjen meg, annyira magabiztos vagy ebben. 

És ne engedd, hogy mások lebeszéljenek az álmaidról. Ha ez megengedte, akkor ne számíts sok jóra. Ott volt előtted egy lehetőség, egyszerűen vágysz rá, de inkább másokra hallgatsz. Nem szabad ezt, mert nem tudja neked mi a jó és mit szeretnél csinálni. Akkor van esélyed a tökéletes jövőre, ha magadra hallgatsz. Tedd azt amit szeretnél. Csináld azt, gyakorold, bármit tégy , csak vigyen előre a célodhoz, álmodhoz. Ne mondja meg senki, hogy te mit tegyél az életedben. Persze lehet tanácsokat kérni és meg kell hallgatni ezeket, ezáltal lehetünk okosabbak és bölcsebbek, de ne engedjük, hogy valaki lebeszéljen róla. Csak akkor változtass, ha te is azt szeretnéd. 

Vedd a saját kezedbe az életedet MOST! Mondj hálát mindért, ami eddig veled történt, MOST! Kezdj el egy új életet MOST! Vágj bele és csináld MOST! Még ma! Hisz ennél jobb alkalmad nincs és nem is lesz.   

6.jpg

Címkék: bejegyzes, idezetek