5 TIPP A BOLDOG ÉLETHEZ

A legfontosabb, hogy tisztában legyünk azzal, hogy nincs tökéletes élet! Hiába látjuk interneten keresztül a hírességek életét, még nekik sem mindig minden olyan jó.
Nem tudhatjuk mi áll a háttérben, ezért ne keseredjünk el 1-2 rossz nap után, velem is megesik, hogy nem úgy sikerülnek a dolgok, ahogyan elterveztem.

happiness.jpg

1. Vélemények

Csak a te véleményed számít, és a hozzád közel álló embereké, akikben tényleg megbízol! Ne hallgass olyan emberekre, akik kritizálnak téged, nincs joguk beleszólniuk az életedbe! Nem egyszerű ezeket figyelmen kívül hagyni, de muszáj, mivel csal lehúznak minket. 
Öltözz úgy, ahogyan neked jó, és tedd azt, amit szeretsz! Akármi is legyen az, egyáltalán nem lesz "gáz"! Ha te azt szeretnéd csinálni, akkor kezdj bele, ne törődj azzal, amit mondanak, a jövőben csak irigykedni fognak rá. Attól, mert ők nem voltak olyan erősek, hogy saját útjukat éljék meg, neked sikerülhet!

2. Nyugodtság

Rengeteg olyan embert ismerek a környezetemben, akik minden egyes kis apró dolgon felkapják a vizet. Nem is kell feltétlen nagy egetrengető dolognak történni, máris mérgesek/dühösek. 
Sosem voltam ilyen személyiség, mindig türelmesen álltam mindenhez. Felesleges stresszesen felfogni a dolgokat, nem kell olyan komolyan venni mindent. Persze nem azt mondom, hogy ne törődjünk akkor semmivel, de akkor sem kell mindenen aggódni. Kell tanulni, dolgozni attól, viszont sokkal jobb nyugodtnak lenni, a környezeted is észre fogja ezt venni. Máshogy állnak majd hozzád, jobb lesz veled társalogni.
Lehet érdekes példa lesz most ez, de tényleg vannak ilyen emberek, akik mondjuk leejtenek véletlenül egy ceruzát, és máris felkapják a vizet, majd jön az a szöveg, hogy: "Nem igaz, hogy már megint leesett, miért kell mindig ennek történnie.." stb. Pedig nem is történt semmi, csak leesett egy ceruza. Nem kell ilyeneken kiakadni, ezt már tényleg csak magunknak okozzuk, lehet már mérgünkben és kapkodásunkban ejtettük le. 

elfogadas.jpg3. Elfogadás

Természetesen önmagunk elfogadása nagyon fontos, erről már írtam korábban is. Sokkal jobb úgy tükörbe nézni, ha szeretjük azt, amit látunk. 
Viszont szerintem az is nagyon fontos, hogy másokat elfogadjunk. Akármilyen kultúrában élnek és nőttek fel, el kell fogadni. Nekik ez a természetes. Nem szeretem azokat az embereket hallgatni, akik állandóan csak szidják a más kultúrákat, embereket, miközben nem is tud róluk semmit, egyszerűen elítéli. Valljuk be, ezek a személyek általában nem is a legpozitívabbak. 
Nem kell olyanra gondolni, hogy jajj én leszek a béke embere, mindent jóvá teszek stb. Egyszerűen fogadjuk el, nem kell hangoztatni, kiemelni ezeket az apró tényeket, a lényeg, hogy neked biztosan jobb lesz!

4. Előítélet

Valamennyire kapcsolódik az előző ponthoz, hiszen el kell fogadni a másikat. Itt kicsit most a személyesebb kapcsolatkoról beszélek, nem olyanról amit esetleg interneten keresztül olvashatunk/láthatunk. 
Mikor meglátunk számunkra egy idegen embert, akkor kialakul róla egy képünk. Nem rossz ez, mivel elkerülhetetlen, úgyis gondolunk mindenkiről valamit, amint meglátjuk, akár megjelenés, akár személyiségét tekintve. 
DE, nem szabad egyből elítélni és elkönyvelni őt. Lehet nem úgy öltözködik ahogyan te és nem tetszik, ezt meg is állapítod róla, amint megpillantod. Viszont ez nem azt jelenti, hogy ő nem lehet jó ember, ő gáz stb stb. Nem tudhatod milyen ő valójában, lehet nagyon jól kijönnétek. Esélyt kell neki adni, ismerkedj meg vele, mielőtt csak úgy elítéled. Lehet valaki csendesnek és visszahúzódónak tűnik, de közben egy nagyon vicces és aranyos személyiség, vagy esetleg pont fordítva. Adj esélyt mindenkinek!

5. Öröm

Örülj minden kis apróságnak! Adj hálát azért, amid van, ne azt nézd, hogy mid nincs! Ha mindig azt figyeled, akkor sosem tudsz teljesen boldog lenni. Nem kell a legújabb telefon, ruha, cipő vagy bármi ilyesmi. Persze meg lehet őket venni, ha van módod rá, de akkor se ezen múljon a boldogságunk. Nagyon feldobja az ember kedvét, ha egy kis kézzel készített ajándékot kap, többet jelent mindennél. De nem csak ilyen téren lehet nagy az örömünk, hanem például család terén. Örülj, hogy mindened megvan, amire szükséged lehet, és a családod vesz körbe. Nagyon fontos ezekre az apró dolgokra felfigyelni, általában csak akkor tűnnek fel ezek, ha már nincsenek. Ilyen az egészségünk is, nem becsüljük meg, csak akkor figyelünk már rá, ha bekövetkezett a baj. Nem szabad ezeket hagyni, mindig légy hálás és keresd ezeket a kis dolgokat, mindig van miért hálásnak lenni, MINDIG!hala.jpeg

 

Címkék: tippek, bejegyzes