Ha te is SZÜLŐ vagy, akkor ezt el kell olvasnod!!

Ezt minden szülőnek a figyelmébe ajánlom, aki szeretne segíteni az éppen felnövő gyermekének. Fontos tudni az érzéseiket, akkor is, ha néha nem könnyű!

szulo.jpg

Vannak ÁLMAINK!
Fiatalok vagyunk, álmodozunk egy jobb jövőről, keressük önmagunkat. Sokkal több tapasztalatokkal rendelkeztek, mint mi, nem tudhatunk sok mindent még. De akkor se vegyétek el az álmainkat, ne törjétek össze őket! Biztatásra vágyunk, nem arra, hogy azt halljuk sosem sikerülhet. 
Lehet nagy álmaink vannak, de akkor is támogassatok minket! Szeretetre és elfogadásra vágyunk. Mindennél több erőt jelent az nekünk, ha segítetek és ott vagytok. Lehet elrontjuk, lehet elfáradunk vagy összetörünk, de nem baj! Tanulunk akkor belőle, de semmiképpen sem bánjuk meg, nekünk is ki kell próbálni önmagunkat.

Nagyon nehéz az iskola mellett ezekre koncentrálni, de ha mégis valaki tesz és küzd a jövőjéért, akkor ne akadályozzák meg benne! Nem szabad elnyomni a tehetségét, csak azért, mert például a szülő álma nem jött össze, és nem hinné, hogy gyermekének sikerülhet. Persze nem csak ez állhat a háttérben, hanem sok minden más is.

Szülőnek sem lehet könnyű, ebben biztos vagyok. Nehéz felnevelni egy gyereket, főleg úgy, hogy a helyes úton maradjon. De rátok nézünk fel a legjobban, tisztelünk titeket! Olyan példát szeretnénk látni tőletek, amitől mi is motiváltak és boldogok leszünk. Ha már ti sem biztattok bennünket, akkor kiben bízhatunk meg? 

Legyetek ott mindig nekünk, akármilyen rossz is a helyzet. Mutassátok a jó utat, ne kelljen egy szomorú, értelmetlen világban ragadnunk. 

Ne kényszerítsetek arra, hogy azok legyünk, amit ti akartok! Rosszul eshet sokszor, de lehet nem szeretnénk az a pályát követni, amit éppen ti csináltok. Meg kell érteni, mi mások vagyunk. Dönteni szeretnénk a saját jövőnkről, akkor is ha hibázunk. Van saját nézőszempontunk, teljesen máshogy látunk mindent. Szabadok szeretnénk lenni ilyen téren és rátalálni önmagunkra.
Ha letörtek vagyunk, akkor emlékeztessetek minket arra, hogy miért is kezdtük el, mit szeretnénk csinálni. Nem azt szeretnénk hallani, hogy akkor add fel, ne erőltesd tovább! NEM!

 Abban kell reménykedni, hogy tényleg volt értelme a sok küzdelemnek, odaadásnak és nevelésnek. Egyszer el kell minket engedni, és bízni bennünk, hogy jó emberek leszünk.

Nem tudni kiből mi lesz, de mi van ha éppen a te gyermeked lesz az egyik legnagyobb következő példakép? 

gyerekek.jpg